Випускаються під маркою Arcos («Аркос») іспанські ножі, проводяться із застосуванням високоякісних матеріалів, серед яких особливе місце займає сталь Nitrum з добавками молібдену (Mo) 0,48% і ванадію (V) 0,12%. Ці добавки дозволяють добитися особливої міцності стали, ножі з якої славляться по усьому світу.
Ножі Arcos бувають двох видів: куті й штамповані. Штамповані ножі серій Universal, Niza, Genova, Colour-Prof, 2900, Natura, Regia, Palisandro і Maitre виготовляються з листової сталі методом штампування. Відштамповані з підготовленої сталі Nitrum ножі, вирізують спеціальні різаки. Куті ножі серій Clasica, Riviera, Koyoto, Saeta, Professional із цієї ж сталі, складніше у виробництві й відповідно дорожче.
- Сталь проходить процес загартовування й стає набагато твердіше.
- Потім випливає темперування. Цей процес ліквідує внутрішні напруження, які виникають у структурі металу, і знижує крихкість сталі.
Цей етап виробництва також містить у собі маркування лез штампами. Деякі ножі, проходять процес маркування за допомогою втравлювання кислотою. Після проходять термічну обробку в спеціальних печах. Термообробка клинків проводиться у два етапи. Сталь проходить процес загартовування й стає набагато твердіше.
Потім випливає темперування. Цей процес ліквідує внутрішні напруження, які виникають у структурі металу, і знижує крихкість сталі. Фахівці компанії Arcos (Аркос) розробили власну технологію термообробки матеріалів, яку вони назвали Sub Zero. При даній технології клинок майбутнього ножа спочатку нагрівають до температури більше однієї тисячі градусів вище нуля, а потім прохолоджують до ста градусів нижче нуля. Варто помітити, що при традиційній термообробці температуру знижують приблизно до нульової оцінки. Система термообробки Sub Zero дозволяє досягтися більш високих антикорозійних характеристик ( що особливо важливо у випадку з кухарськими ножами) і високих показників твердості сплаву клинка.
Більшим попитом у шеф-кухарів, користуються куті ножі Arcos професійних серій: Clasica, Riviera, Koyoto, Saeta, Professional. Кожний ніж, із серій кованих, проходить саму ретельну обробку. На самому початку розпечена сталь, ножі з якої потім з'являться на наших кухнях, обробляється важкими молотами — відбувається процес ковкі, потім сталь гартується. Процес загартовування кутих клинків, практично не відрізняється від процесу загартовування ножів з листової сталі. Куті ножі мають незаперечні переваги, але коштують дорожче. Такі клинки виковуються ковальськими молотами з однієї цільної заготовки стали Nitrum. Вони мають суттєво блошу товщину й твердість. Більш довговічні й дуже надійні. Купують такі ножі найчастіше професійні кухарі й цінителі високої якості.
Після процесу виготовлення наступає черга полірування й шліфування клинка. І доступні ножі недорогих серій і професійні поліруються, у загальному- те, однаково. Єдиною відмінністю є область, яку піддають цьому процесу. Недорогі ножі шліфують не повністю — тільки область, навколо ріжучого краю, а леза професійних кухонних ножів шліфують повністю. Звичайно, таке шліфування обійдеться дорожче, але й леза буде оброблено кращим образом. Поліоксиметилен (спека- і вологостійкий пластик) використовується для ручок ножів Arcos Clasica, Universal, Professional forged, Saeta, а для серії Palisandro ручки виготовляють із деревини палісандра, застосовуючи спеціальне вологостійке покриття. Кухонні ножі Arcos герметично кріпляться до рукоятки. Це обов'язкова дія, воно проводиться для того, щоб під час активної експлуатації кухарських ножів не виникали тріщини, які є сприятливим місцем для проникнення й розмноження бактерій.
Останніми етапами виробництва ножів є заточення, чищення й упакування. Варто помітити, що всі етапи виробництва іспанських ножів проходять під стовідсотковим контролем якості!
Наш інтернет-магазин ProfiMax, пропонує вам широкий вибір якісних кухонних ножів. У нас ви можете купити кухонні ножі Arcos усіх серій:
- Серія 2900 (173)
- Серія Clasica (17)
- Серія Colour-prof (26)
- Серія Genova (23)
- Серія Kyoto (8)
- Серія Maitre (10)
- Серія Menorca (10)
- Серія Niza (6)
- Серія Riviera (17)
- Серія Riviera white (5)
- Серія Saeta (8)
- Серія Universal (56)
і будь-якого призначення: універсальний, сантоку, шеф-ніж, для нарізки, філейний, обробний, кухарський, овочевий, а також набори ножів.
Також, ми завжди раді запропонувати Вам:
- аксесуари для ножів (магнітні тримачі й підставки для ножів)
- точилки для ножів (електричні й механічні), мусати й точильні водні камені
- обробні дошки ( дерев'яні, каучукові, торцеві, платикові)
Наші консультанти в задоволенням допоможуть Вам у виборі й покупці якісного ножа Arcos. Інтернет-Магазин ProfiMax здійснює швидку доставку по всій Україні: Київ, Дніпропетровськ, Харків, Одеса, Запоріжжя, Полтава, Черкаси, Суми, Львов, Кіровоград, Чернігів, Рівне, Хмельницький, Ужгород, Луцьк, Вінниця, Івано-Франківськ, Житомир, Маріуполь, Чернівці, Тернопіль, Бердянськ, Кривій Ріг, Кременчук, Херсон, Миколаїв і інші.