Кухонні ножі. Види ножів, опис, обслуговування й зберігання.

Кращі кухонні ножі. Види кухонних ножів. Догляд за ножами.

Види кухонних ножів

В інтернет-магазині ProfiMax, представлений великий асортименти професійних японських і європейських кухонних ножів: Kasumi, Yaxell, Masahiro, Kanetsugu, Inoguchi, Samura, KAI, Arcos по найкращих цінах в Україні!

Крім того, магнітні тримачі або підставки для ножів, також є дуже рекомендуються аксесуаром для правильного зберігання й експлуатації кухонних ножів.

Усього існує близько 13 різновидів кухонних ножів. Якщо кожний з них використати за призначенням, а не різати одним ножем хліб, м'ясо й городин, то робота на кухні стане набагато приємніше. Давайте один по одному розглянемо кожний вид ножів.

Універсальний ніж

Це ніж який повинен бути на кухні кожного будинку. У них немає особливих характерних відмінностей. Лезо може бути різної форми й довжини, в основному від 120 до 150 мм.

 

Хлібний ніж

Якщо у вас будинку буде хлібний ніж, то різати хліб буде набагато простіше й приємніше. Знайома ситуація, коли ріжеш свіжий дуже м'який хліб, а він або здавлюється або кришиться? Напевно, знайома. Із хлібним ножем такої не відбудеться. Ріжуча частина має хвилястий край і як би розпилює хліб. Ніяких крихт, разюча легкість нарізки й тільки ідеально рівні шматочки.

Види кухонних ножів

 

Овочевий ніж (ніж для чищення)

Маленький ножичок із загостреним кінчиком і дуже міцним коротким лезом. Таким ножем зручно чистити городин або різати невеликі городин або фрукти. Під овочами отут мається на увазі не величезні капустини, звичайно ж. Помідори, огірочки й фрукти ріжуть і чистять саме таким ножем. Розмір леза від 60 до 100 мм.

 Види кухонних ножів

 

Ніж для нарізки

Якщо у вас на кухні є такий ножичок, то для вас не важко буде акуратно й дуже тоненько нарізати шинку, сир, сирокопчену ковбаску або червону рибку. У такого ножа довге лезо із гладкої ріжучою крайкою, полотно не широке. Він повинен бути дуже гострим.

Види кухонних ножів

 

Ніж для м'яса

Цей ніж призначений для різання сирого м'яса й має особливу форму, щоб розрізування жилавих шматків не становило проблеми.

 

Філейний ніж

Коли м'якоть м'яса або філе риби потрібно нарізати на тонкі пластини, на допомогу прийде філейний ніж. У нього вузьке, довге й дуже гостре лезо. Кухарі рекомендують відрізати м'ясо одним рухом, щоб одержати ідеально рівний зріз.

Види кухонних ножів

 

Ніж для зрізання м'яса з костей

За допомогою такого ножичка дуже зручно обрізати м'ясні кісточки. Широке в снування й звужується до загостреного кінчика лезо допомагає підлізти в самі важкодоступні місця й легко відокремити м'ясо від кістки.

 

Кухарський ніж

Цей ніж має широкий і важкий клинок. Їм дуже зручно рубати зелень, капусту й інші городин.  Незамінний помічник на кухні.

 Види кухонних ножів

Японський ніж

Дуже зручний ніж з опущеним вістрям і прямій ріжучою крайкою. Його можна використовувати як для нарізки суши, так і для оброблення м'яса або риби, нарізки імбиру й грибів.

 

Ніж для нарізки м'якого сиру

У цього ножа в лезі є невеликі поглиблення, які не дають сиру прилипати до ножа. Іноді поглиблення заміняються отворами. У деяких моделей ножів на кінчику леза є невелика вилочка. Їй чіпляють шматочки сиру й переносять їх на тарілку.

 

Ніж для нарізки томатів

Ви, напевно, знаєте, що помідори різати досить важко. Поки ріжеш товсту скоринку помідора, м'якоть може м'яти, губиться корисний і потрібний сік, а нарізані скибочки виглядають не так красиво. А в спеціального ножа хвилясте лезо, не дуже широке й довге. Він ідеально нарізає томати або інші фрукти й городин із щільною шкірочкою.

 

Кухонна сокирка

Сокирка потрібний на кухні не дуже часто, але якщо вам потрібно розрізати великий шматок м'яса, те ніякий інший ніж так добре не впорається із цим завданням. Оброблення м'яса  їм стане набагато простіше.

Саме стільки ножів повинне бути в господарки на кухні, щоб процес готування їжі завжди був простим і приємним.

 

Правильний догляд за ножами

Якщо вже купувати повний комплект ножів, то краще вибирати дорогі, якісні кухонні ножі світових лідерів:

- ножі Kasumi

- ножі Yaxell

- ножі Masahiro

- ножі Arcos

Якісна сталь повільно тупиться й служить дуже-дуже довго. Але, звичайно, і доглядати за такими ножами прийде правильно. От кілька рад, як здійснити правильний догляд за ножами:

  • Ножі слід зберігати окремо від інших столових приладів. Кращий варіант, якщо вони будуть стояти у вас у спеціальній підставці або на магнітному власнику.
  • Ножі потрібно мити відразу ж після використання й відразу витирати ганчіркою насухо.
  • Ніколи не перевіряйте ножем готовність блюд. Наприклад, вареної картоплі. Перепади температур шкідливі для металу. Краще робіть це звичайною вилкою.
  • Використовуйте пластикові, бамбукові або дерев'яні дошки. Обробні дошки з кераміки або скла дуже швидко туплять ножі.
  • Час від часу потрібно заточувати їх. Якщо ви не певен, що можете зробити це правильно, можете віднести їх у спеціальну майстерню.

От, властиво й усе. Дотримуйтеся цих простих правил, і ножі будуть довго служити вам вірою й правдою. Придбати професійні кухонні ножі кращих світових виробників, ви можете в нашому інтернет-магазині ProfiMax, за кращими цінами в Україні.

Написати відгук