Рекомендації з використання японських кухонних ножів

 

Високоякісні японські кухонні ножі YaxellKasumi, KAI, Kanetsugu, Tojiro, MasahiroSuncraft не рекомендується мити в посудомийний машині. З ряду причин виробники ножів рекомендують винятково ручну мийку. Відразу після використання ножі повинні бути вимиті вручну й висушені, а якщо ні, то леза ножів можуть стемніти. У випадку якщо з'явилися невеликі зміни відтінку сталі або плями на лезі — використовуйте для очищення тільки м'які не містять хлор або абразиви засоби.

Ножі найкраще зберігати окремо від іншого посуду, тому що це допоможе уникнути можливих пошкоджень ріжучої кромки і полотна леза від сторонніх контактів із твердими предметами (не зберігаєте ножі в традиційному висувному кухонному ящику впереміш один з одним). Найкраще їх тримати в спеціальній підставці або на магнітному тримачі.

Японські кухонні ножі не призначені для різання й рубання м'яса, птаха й риби з великою кісткою, а так само заморожених продуктів ( для цих цілей існують спеціальні ножі).

Ножі не потрібно згинати, гнути або використовувати для скоблення, дряпання, відкривання пивних пляшок або консервів.

Не рекомендується різати продукти на обробних столах і дошках зі скла, кераміки, натурального каменю. Використовуйте обробні дошки з натурального дерева, торцеві дошки або високоякісні пластикові обробні дошки.

Усі виробники японських кухонних ножів для заточення рекомендують використовувати Японські точильні камені. Тільки при заточенні й використанням водних точильних каменів, можна досягтися  максимального результату, бритвеної гостроти й зберегти ніж від ушкоджень.

При правильній дбайливій експлуатації, якісні японські кухонні ножі довгий час залишаться гострими й прослужать Bам довгі роки.

 

Написати відгук